Hervé Costa i Sara Sanguino
Directors de l’Obrador

L’Hervé Costa i la Sara Sanguino són ballarins, coreògrafs, docents de dansa i professors acreditats del Mètode Feldenkrais.

HC, adquireix la seva formació professional de ballarí en la École de Danse supérieure de Cannes, Rosella Hightower i en Rudra Bejart, l’escola de dansa i art escèniques que va fundar Maurice Béjart en Lausanne. La seva trajectòria professional es desenvolupa en diferents companyies europees on experimenta les diferents tècniques i llenguatges del moment.

SS, s’ha format en el Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de dansa clàssica. Sara inicia la seva carrera professional com a ballarina en el Ballet de Saragossa sota la direcció de Mauro Galindo, interpretant peces de Uwe Scholz, Robert North i M. Galindo. A més de la seva formació en dansa clàssica, sent un gran interès per explorar i acostar-se a llenguatges més contemporanis.

A principis de 1995, data de la seva trobada, inicien junts la seva trajectòria professional en diferents companyies de dansa contemporània a Europa i Ballen creacions de Misha Van Hoecke, Rui Horta, Robert Poole, Jacopo Godani, Ramón Oller, Cesc Gelabert, Sabine Dahrendorf.

En 2003, creen la seva pròpia companyia de dansa a Barcelona i inicien la seva labor com a docents. Durant aquest període, dediquen gran part del seu temps a explorar el llenguatge corporal, el gest i l’expressió, obrint-se cada vegada més al camp de l’educació somàtica.

De 2009 a 2015, Hervé és professor de dansa contemporània en el Institut del Teatre de Barcelona i en la jove companyia IT Dansa.

Sara és una apassionada de la pedagogia del moviment i continua investigant diàriament noves maneres d’aplicar la somàtica al moviment ballat. El Mètode Feldenkrais ha estat el fil conductor per a transformar la seva manera d’abordar el moviment i d’ensenyar-lo.

Actualment, lideren junts el centre Obrador de Moviments amb una aposta clara cap a les tècniques somàtiques aplicades a les arts del moviment i la dansa en totes les seves modalitats.

Des de 2017, junts, organitzan també Formacions Acreditades de Professionals Feldenkrais.