A Obrador de Moviments apostem per al desenvolupament personal i artístic a través de les arts del moviment i les tècniques d’educació somàtica. Amb La Formació Feldenkrais Barcelona t’oferim la possibilitat d’esdevenir Professor/a Acreditat/da del Mètode.

Nou Grup de Formació de Professionals Feldenkrais 23-27

El passat 15 de juliol vam començar el primer mòdul.
Si vols formar-te, encara ets a temps d’incorporar-te en el pròxim mòdul.

 

 

Comptem amb un equip de formadors internacionals amb els quals compartim el desig de promoure, secundar i oferir un programa amb el més alt nivell de competències. Amb una didàctica actualitzada i adaptada a les necessitats de la vida moderna, la formació es centra en el procés de l’estudiant i en la seva manera d’interioritzar el Mètode Feldenkrais.

Per què Feldenkrais?

En un món cada vegada més dominat per la tecnologia és irrefutable el creixent valor del que no pot cobrir l’automatització, com la presa de consciència, el toc humà, l’atenció i el respecte per un mateix, per l’altre i per l’entorn. Feldenkrais és un mètode del futur, perquè es recolza en el més bàsic de l’ésser humà, l’aprenentatge orgànic, i el porta a unes dimensions inesperades: preventives, terapèutiques i creatives.

 Tothom busca maneres de millorar la seva qualitat de vida, el seu benestar i la seva salut. Feldenkrais és una eina única per a poder influenciar la teva pròpia vida d’una manera simple i genial alhora.

Per a què formar-se?

Si vols aprofundir i aprofitar al màxim tot el potencial que aquest mètode ofereix, la formació és l’opció més adequada. Entraràs en un procés que fomenta el desenvolupament personal, l’autoconeixement i la salut d’una manera única. Aquesta formació et proporciona elements fonamentals per a transformar la teva relació amb l’entorn tant en l’esfera personal com en l’àmbit professional, i t’habilita per a treballar com professional del Mètode en les seves dues modalitats.

Per què amb nosaltres?

Hi ha una intersecció entre totes les formacions Feldenkrais en el món, que són els criteris que han de complir per a ser acreditades. No obstant això, cadascuna ofereix les seves particularitats, la qual cosa obre un gran ventall de variables entre les diferents formacions.

Som un equip experimentat, integral i sintonitzat en l’àmbit humà, que et guiarà a través d’un programa molt compromès amb els valors humanistes del llegat de Moshé Feldenkrais.

Veiem a l’ésser humà, en primer lloc, des del seu potencial i no des de les seves dificultats, i posem una atenció especial en la calidesa i la cura a tots els nivells.

Oferim un ensenyament en llengua castellana per a optimitzar el temps i no perdre precisió en els continguts amb les traduccions simultànies.

L’experiència de tots aquests anys ens permet observar el procés individual de cada estudiant amb una perspectiva molt global. T’oferim acompanyament durant tot el teu procés, i gràcies a les trobades online que realitzarem entre els mòduls presencials fomentarem la continuïtat i el diàleg en el teu camí formatiu.

A més, la formació es du a terme en un espai que reuneix unes condicions òptimes per a aquesta mena d’aprenentatge, per la qual cosa comptem amb tots els recursos necessaris per a oferir-te una formació amb el més alt nivell de competències.

Agenda

MODULACIÓ
Taller Intensiu Feldenkrais
amb Phil Unseld

1 d’Octubre 2023

SÒL ARTIFICIAL
Taller avançat Feldenkrais

17,18 i 19 de Novembre 2023

La formació

La Formació Feldenkrais Barcelona (FFB 2023-2027) està acreditada a nivell internacional per la European Accreditation Board (Euro-TAB), organisme responsable de supervisar la qualitat de les formacions a Europa. Seguint les regles internacionals d’acreditació, aquest programa està compost per 800 hores de classe impartides en mòduls de 8, 15 o 20 dies en períodes vacacionals durant 4 anys.

Objectius pedagògics

La formació té dues facetes principals:

 • Proveeix el marc, els continguts i els mitjans per a un procés d’aprenentatge únic amb un gran potencial de reorganització i desenvolupament personal en tots els nivells
 • Capacita i habilita a l’estudiant per a treballar professionalment amb el Mètode Feldenkrais®, tan grupal com individualment. Aquestes dues modalitats es denominen Autoconciència a través del Movimient® e Integració Funcional®.

Format

Des del 2020, s’ha introduït un determinat percentatge d’hores en línia a les pautes d’acreditació oficials. Com clars defensors de l’ensenyament presencial, utilitzarem aquestes noves pautes únicament per a assegurar la continuïtat del procés de formació i fomentar un diàleg fluid entre els/les estudiants i els seus formadors/as. Per a assegurar aquesta continuïtat, hem creat unes unitats pedagògiques en línia de 6 hores distribuïdes en dos dies que tindran lloc entre els mòduls presencials. En el nostre programa, més del 90% es realitza de manera presencial i menys del 10% en línia.

Idioma

La formació s’impartirà pràcticament íntegrament en llengua castellana. En els casos excepcionals es proveirà als/es estudiants una traducció simultània a l’espanyol.

Perfil de l’estudiant

El mètode Feldenkrais s’aplica a diverses àrees d’activitat, la formació Feldenkrais atreu tant a professionals com a persones interessades en l’aprenentatge a través del moviment, com per exemple:

 • Professionals:
  • de la salut (metges, fisioterapeutes, psicòlegs, professors de Ioga, logopedes, infermeres, etc.).
  • de l’educació (mestres, pedagogs, educació física, educació especial, professors de música, etc.).
  • de l’art (actors escènics, músics, ballarins, cantants, etc.).
  • dels esports (esportistes, entrenadors personals, etc.)
  • d’altres àrees involucrades amb el moviment i/o aprenentatge.
 • Persones interessades en el desenvolupament personal i interessades a millorar la seva qualitat de vida professional i/o personal.

Requisits

 • Edat mínima: 20 anys.
 • Bona salut.
 • Experiència prèvia amb el Mètode Feldenkrais.
 • Domini suficient del castellà, idioma oficial de la formació.

Equip

Phil Unseld
Formador i Director Pedagògic

Phil Unseld és músic i va conèixer el Mètode Feldenkrais en aquest context en 1988. Es va graduar com a Professional Feldenkrais en 1998. Entre 2006 i 2017 va ser Director de Programa de les primeres Formacions Feldenkrais a Barcelona.

Integrant de l’equip pedagògic de diferents formacions compta amb molta experiència internacional (Espanya, l’Argentina, Mèxic, Alemanya, Suïssa i el Canadà). A més de la música i Feldenkrais l’apassionen els processos creatius i de desenvolupament, especialment dels nens.

Va publicar un llibre sobre el desenvolupament del moviment infantil (‘El Microcosmos del Moviment’ 2018, Ed. Herder). A part està format i certificat en Experiència Somàtica, una metodologia somàtica per a treballar la resiliència i abordar experiències traumàtiques.

Sabina Graf-Pointner
Formadora i Directora Pedagògica

Sabina Graf-Pointner, Alemanya, es dedica a l’ensenyament i l’educació des de fa més de 40 anys.

Amb àmplia experiència en diferents camps com la dansa, el moviment improvisat (Contact), l’educació per a adults i amb una forta vocació social, Sabina va trobar en el Mètode Feldenkrais la síntesi i una metodologia per a la seva cerca.

Estudiosa incansable va aprofundir en el camp de la filosofia i és autora de nombrosos articles i assajos sobre temes relacionats amb el Mètode Feldenkrais. Formada per la principal assistent de Moshé Feldenkrais (Meva Segal) va desenvolupar una carrera professional extraordinària en Erlangen (Alemanya) des de 1993.

En els últims anys es dedica sobretot en la Formació de Professionals del Mètode Feldenkrais a nivell internacional. A part de l’alemany domina diversos idiomes i és coneguda en el món Feldenkrais per la seva excel·lència professional, la seva labor comunitària i la seva integritat.

Ulrike Apel
Formadora

Ulrike Apel, Alemanya, és fisioterapeuta i Formadora Internacional del Mètode Feldenkrais amb més de 30 anys d’experiència.

Graduada en el Mètode en 1987, des de 1996 ha estat Formadora Assistent en Formacions de Professionals Feldenkrais per tot el món, alguna cosa que li ha permès conèixer una gran varietat d’estils i enfocaments diferents d’aprenentatge que l’han ajudat a refinar la seva pròpia pedagogia.

Actualment dirigeix la seva pròpia Formació en Colònia i difon el Mètode a través de tallers i seminaris intensius per tota Alemanya. També s’ha format en el mètode Child’Space i en Lideratge i Gestió de Grups.

La riquesa del Mètode i les sorpreses i possibilitats infinites que ofereix aquest treball, fan que Ulrike continuï tenint el mateix entusiasme i la mateixa fascinació que va experimentar al començament de la seva carrera en el Mètode Feldenkrais.

Angelica Feldmann
Formadora

Angelica Feldmann, Alemanya, és Formadora Internacional de Mètode Feldenkrais des de 2006. Resideix a Zuric, però ha treballat per tot el món en moltes Formacions Professionals de Feldenkrais i en l’actualitat és la Directora Educativa de les seves pròpies formacions a Suïssa.

Angelica compta amb un Màster en Ciències de l’Educació, així com experiència en dansa, improvisació i treball amb la veu.

L’enfocament d’Angélica és únic, ja que el seu ensenyament inclou una àmplia formació i experiència amb diferents escoles i mètodes de moviment i mindfulness, tots relacionats amb l’aprenentatge somàtic i la ciència del moviment.

En el seu treball com a pedagoga, és capaç de transmetre la profunditat del Mètode Feldenkrais d’una manera única a més d’establir noves connexions interdisciplinàries.

Marilupe Campero
Formadora

Marilupe Camperol, Mèxic, és Formadora Internacional del Mètode Feldenkrais des de 2010 i Coordinadora General del Programa de Formació Professional Feldenkrais en la Facultat de Medicina Universitat de Colima.

Fisioterapeuta i llicenciada en Teràpia Ocupacional. Treballa des de 1985 en el Centre d’Atenció Multiple, escola especialitzada en estudiants amb diversitat funcional i intel·lectual.

A més és Co-Directora del Centre per a l’Aprenentatge i Moviment en Colima i
Co-fundadora de l’Associació Mexicana del Mètode Feldenkrais AMMEF.

Marilupe ha impartit cursos i seminaris del Mètode, tant per al públic general com per a professionals, en Mexico, Xile, Colòmbia, l’Argentina, Espanya, Alemanya, Itàlia i França.

Sara y Hervé Obrador de MovimentsHervé Costa & Sara Sanguino
Dirección administrativa

Hervé Costa y Sara Sanguino, França, Espanya, són ballarins, coreògrafs, docents de dansa i professors acreditats del Mètode Feldenkrais. Actualment, lideren junts el centre Obrador de Moviments amb una aposta clara cap a les tècniques somàtiques aplicades a les arts del moviment i la dansa en totes les seves modalitats. Des de 2017, junts, organitzen també Formacions Acreditades de Professionals Feldenkrais.

Calendari

Primer any

 • Mòdul I-1: 15 al 23 de juliol 2023 (presencial)
  6 i 7 d’octubre 2023 (en línia)
 • M I-2: 2 al 10 de desembre 2023 (presencial)
  2 i 3 de febrer 2024 (en línia)
 • M I-3: 23 de març al 1 d’abril 2024 (presencial)
  7 i 8 de juny 2024 (en línia)

Segon any

 • M II-1: Del 19 d’agost al 6 de setembre 2024 (presencial)
  4 i 5 d’octubre 2024 (en línia)
 • M II-2: Del 28 de desembre al 5 de gener 2025 (presencial)
  7 i 8 de febrer 2025 (en línia)
 • M II-3: Del 12 al 21 d’abril 2025 (presencial)
  6 i 7 de juny 2025 (en línia)

Tercer any

 • M III-1: Del 16 d’agost al 7 de setembre 2025 (presencial)
  3 i 4 d’octubre 2025 (en línia)
 • M III-2: Del 28 de desembre a l’11 de gener 2026 (presencial)
  7 al 9 de febrer 2026 (en línia)
 • M III-3: Del 28 de març al 6 d’abril 2026 (presencial)
  26 i 27 de juny 2026 (en línia)

Quart any

 • M IV-1: Del 17 d’agost al 5 de setembre 2026 (presencial)
  2 i 3 d’octubre 2026 (en línia)
 • M IV-2: Del 28 de desembre al 9 de gener 2027 (presencial)
 • M IV-3: Del 20 al 28 de març 2027 (presencial)

*Per a rebre informació detallada de la programació, posa’t en contacte amb nosaltres.

Apunta’t ara

Si estàs interessat/a a participar i vols rebre el Dossier d’Informació per al/la Estudiant, o tens qualsevol dubte o pregunta, posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari:

  Nombre (requerido)

  Correo electrónico (requerido)

  Asunto (requerido)

  Mensaje (requerido)

  Suscríbete a nuestro newsletter

  Aviat podràs consultar tota la informació sobre la nova Formació de Professionals Feldenkrais Barcelona en la seva nova web. Estigueu atents/as!