A Obrador de Moviments apostem per al desenvolupament personal i artístic a través de les arts del moviment i les tècniques d’educació somàtica, especialment el Mètode Feldenkrais. La seva pedagogia permet explorar de manera exhaustiva el cos en moviment a través de les seves funcions, accions i formes d’aprendre.

Ens alegra anunciar que el 15 de juliol del 2023, iniciem una nova
Formació Acreditada de Professionals Feldenkrais a Barcelona.

Comptem amb un equip de formadors internacionals amb els quals compartim el desig de promoure, secundar i oferir un programa amb el més alt nivell de competències. Amb una didàctica actualitzada i adaptada a les necessitats de la vida moderna, la formació es centra en el procés de l’estudiant i en la seva manera d’interioritzar el Mètode Feldenkrais.

Per què Feldenkrais?

En un món cada vegada més dominat per la tecnologia és irrefutable el creixent valor del que no pot cobrir l’automatització, com la presa de consciència, el toc humà, l’atenció i el respecte per un mateix, per l’altre i per l’entorn. Feldenkrais és un mètode del futur, perquè es recolza en el més bàsic de l’ésser humà, l’aprenentatge orgànic, i el porta a unes dimensions inesperades: preventives, terapèutiques i creatives.

 Tothom busca maneres de millorar la seva qualitat de vida, el seu benestar i la seva salut. Feldenkrais és una eina única per a poder influenciar la teva pròpia vida d’una manera simple i genial alhora.

Per a què formar-se?

Si vols aprofundir i aprofitar al màxim tot el potencial que aquest mètode ofereix, la formació és l’opció més adequada. Entraràs en un procés que fomenta el desenvolupament personal, l’autoconeixement i la salut d’una manera única. Aquesta formació et proporciona elements fonamentals per a transformar la teva relació amb l’entorn tant en l’esfera personal com en l’àmbit professional, i t’habilita per a treballar com professional del Mètode en les seves dues modalitats.

Per què amb nosaltres?

Hi ha una intersecció entre totes les formacions Feldenkrais en el món, que són els criteris que han de complir per a ser acreditades. No obstant això, cadascuna ofereix les seves particularitats, la qual cosa obre un gran ventall de variables entre les diferents formacions.

Som un equip experimentat, integral i sintonitzat en l’àmbit humà, que et guiarà a través d’un programa molt compromès amb els valors humanistes del llegat de Moshé Feldenkrais.

Veiem a l’ésser humà, en primer lloc, des del seu potencial i no des de les seves dificultats, i posem una atenció especial en la calidesa i la cura a tots els nivells.

Oferim un ensenyament en llengua castellana per a optimitzar el temps i no perdre precisió en els continguts amb les traduccions simultànies.

L’experiència de tots aquests anys ens permet observar el procés individual de cada estudiant amb una perspectiva molt global. T’oferim acompanyament durant tot el teu procés, i gràcies a les trobades online que realitzarem entre els mòduls presencials fomentarem la continuïtat i el diàleg en el teu camí formatiu.

A més, la formació es du a terme en un espai que reuneix unes condicions òptimes per a aquesta mena d’aprenentatge, per la qual cosa comptem amb tots els recursos necessaris per a oferir-te una formació amb el més alt nivell de competències.

Agenda

Taller Pre-Formació
amb Sabina Graf-Pointner

18 i 19 de Març 2023

La formació

La Formació Feldenkrais Barcelona (FFB 2023-2027) està acreditada a nivell internacional per la European Accreditation Board (Euro-TAB), organisme responsable de supervisar la qualitat de les formacions a Europa. Seguint les regles internacionals d’acreditació, aquest programa està compost per 800 hores de classe impartides en mòduls de 8, 15 o 20 dies en períodes vacacionals durant 4 anys.

Objectius pedagògics

La formació té dues facetes principals:

 • Proveeix el marc, els continguts i els mitjans per a un procés d’aprenentatge únic amb un gran potencial de reorganització i desenvolupament personal en tots els nivells
 • Capacita i habilita a l’estudiant per a treballar professionalment amb el Mètode Feldenkrais®, tan grupal com individualment. Aquestes dues modalitats es denominen Autoconciència a través del Movimient® e Integració Funcional®.

Format

Des del 2020, s’ha introduït un determinat percentatge d’hores en línia a les pautes d’acreditació oficials. Com clars defensors de l’ensenyament presencial, utilitzarem aquestes noves pautes únicament per a assegurar la continuïtat del procés de formació i fomentar un diàleg fluid entre els/les estudiants i els seus formadors/as. Per a assegurar aquesta continuïtat, hem creat unes unitats pedagògiques en línia de 6 hores distribuïdes en dos dies que tindran lloc entre els mòduls presencials. En el nostre programa, més del 90% es realitza de manera presencial i menys del 10% en línia.

Idioma

La formació s’impartirà pràcticament íntegrament en llengua castellana. En els casos excepcionals es proveirà als/es estudiants una traducció simultània a l’espanyol.

Perfil de l’estudiant

El mètode Feldenkrais s’aplica a diverses àrees d’activitat, la formació Feldenkrais atreu tant a professionals com a persones interessades en l’aprenentatge a través del moviment, com per exemple:

 • Professionals:
  • de la salut (metges, fisioterapeutes, psicòlegs, professors de Ioga, logopedes, infermeres, etc.).
  • de l’educació (mestres, pedagogs, educació física, educació especial, professors de música, etc.).
  • de l’art (actors escènics, músics, ballarins, cantants, etc.).
  • dels esports (esportistes, entrenadors personals, etc.)
  • d’altres àrees involucrades amb el moviment i/o aprenentatge.
 • Persones interessades en el desenvolupament personal i interessades a millorar la seva qualitat de vida professional i/o personal.

Requisits

 • Edat mínima: 20 anys.
 • Bona salut.
 • Experiència prèvia amb el Mètode Feldenkrais.
 • Domini suficient del castellà, idioma oficial de la formació.

Equip

Direcció pedagògica

La direcció pedagògica està a càrrec de Phil Unseld i Sabina Graf-Pointner. A tots dos els uneix una llarga trajectòria internacional d’experiència professional compartida i un profund vincle d’amistat. Tots dos estan compromesos, en primer lloc, amb el llegat humanista de Feldenkrais i comparteixen valors com el treball en equip, el respecte i la professionalitat. Actualment, són codirectors pedagògics de les formacions a Nuremberg (Alemanya).

L’equip de formadores es completa amb Ulrike Apel (Alemanya), Marilupe Campero (Mèxic) i Angelica Feldmann (Suïssa).

Direcció administrativa

La direcció administrativa està a càrrec d’ Hervé Costa i Sara Sanguino, directors del centre de creació i aprenentatge a través de la dansa i el moviment Obrador de Moviments, seu oficial de la formació.

Calendari

Primer any

 • Mòdul I-1: 15 al 23 de juliol 2023 (presencial)
  6 i 7 d’octubre 2023 (en línia)
 • M I-2: 2 al 10 de desembre 2023 (presencial)
  2 i 3 de febrer 2024 (en línia)
 • M I-3: 23 al 31 de març 2024 (presencial)
  7 i 8 de juny 2024 (en línia)

Segon any

 • M II-1: Del 19 d’agost al 6 de setembre 2024 (presencial)
  4 i 5 d’octubre 2024 (en línia)
 • M II-2: Del 28 de desembre al 5 de gener 2025 (presencial)
  7 i 8 de febrer 2025 (en línia)
 • M II-3: Del 29 de març al 7 d’abril 2025 (presencial)
  6 i 7 de juny 2025 (en línia)

Tercer any

 • M III-1: Del 16 d’agost al 7 de setembre 2025 (presencial)
  3 i 4 d’octubre 2025 (en línia)
 • M III-2: Del 28 de desembre a l’11 de gener 2026 (presencial)
  7 al 9 de febrer 2026 (en línia)
 • M III-3: Del 28 de març al 6 d’abril 2026 (presencial)
  26 i 27 de juny 2026 (en línia)

Quart any

 • M IV-1: Del 17 d’agost al 5 de setembre 2026 (presencial)
  2 i 3 d’octubre 2026 (en línia)
 • M IV-2: Del 28 de desembre al 9 de gener 2027 (presencial)
 • M IV-3: Del 20 al 28 de març 2027 (presencial)

*Per a rebre informació detallada de la programació, posa’t en contacte amb nosaltres.

Apunta’t ara

Si estàs interessat/a a participar i vols rebre el Dossier d’Informació per al/la Estudiant, o tens qualsevol dubte o pregunta, posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari:

  Nombre (requerido)

  Correo electrónico (requerido)

  Asunto (requerido)

  Mensaje (requerido)

  Suscríbete a nuestro newsletter

  Aviat podràs consultar tota la informació sobre la nova Formació de Professionals Feldenkrais Barcelona en la seva nova web. Estigueu atents/as!