El Mètode Feldenkrais ens guia en el nostre procés de maduració i ens pot conduir a una llibertat la llibertat de la qual potser ni coneixíem. Es tracta de tornar a la consciència dels nostres patrons i facilitar l’aprenentatge d’alternatives més funcionals, intel·ligents i saludables per viure a l’alçada de les nostres possibilitats.

Entre qui ha trobat en aquesta feina una font d’inspiració i benestar es troben els professionals de la salut, l’educació, els terapeutes, psicòlegs, metges, esportistes, fisioterapeutes…. i professionals d’altres disciplines relacionades amb el moviment i l’aprenentatge. També persones amb mobilitat limitada o dolors recurrents han trobat en el mètode Feldenkrais solucions.

El Mètode Feldenkrais es presenta amb dues modalitats:

Autoconsciència a través del moviment

Grupal/ Individual
En aquesta modalitat el professor guia als alumnes d’una forma verbal a través de seqüències de moviments que segueixen una lògica interna i funcional. Els alumnes aprenen a sentir allò que és possible i convenient en el seu cas. Moltes vegades això els porta molt més lluny del que creien possible. Aquesta forma d’aprenentatge es converteix molt sovint en una experiència commovedora, en un salt quàntic: reconèixer una limitació i trobar un camí per creuar-ho fent us de la intel·ligència i del saber en lloc de la força o la voluntat.

Integració funcional

Individual
Aquesta modalitat és la que podríem anomenar la part artesanal del mètode. En lloc de les paraules, el professor utilitza les mans per guiar a l’alumne. És una tècnica altament específica que respon a les necessitats de l’alumne i és summament versàtil. És una tècnica no-invasiva generalment suau i molt respectuós que té com a objectiu facilitar a l’alumne sentir i aprendre noves formes de moure’s el que permetrà millorar la coordinació i organització de les seves accions. També és possible entrar amb més profunditat en preguntes o temes rellevants per l’alumne.