Berangere Cursillo Danza 22

Curset Internacional de Dansa – Estiu 2022

Dansa clàssica

De l’11 al 15 de juliol 2022

Cursillo de Danza 2022Hem elaborat un itinerari enfocat en la tècnica clàssica amb la intenció de donar eines i crear les condicions necessàries perquè cada intèrpret pugui prendre els reptes tècnics i les dificultats recurrents com a motor de transformació i aprenentatge. 

Una setmana intensiva organitzada al voltant de tres eixos fonamentals: el tècnic, el somàtic i l’artístic.

 

Professores

 • Dansa Clàssica – Victoria Saiz

Victoria Saiz és ballarina, coreògrafa i professora de dansa clàssica. S’ha format a l’Institut del Teatre de Barcelona, conservatori on comparteix des del 2008 els seus coneixements pedagògics, artístics i coreogràfics. També imparteix classes com a professora convidada a la jove companyia IT Dansa i a l’Escola de Ballet d’Eulàlia Blasi.

Victoria inicia la seva carrera a la companyia Dart, i continua al Ballet de Saragossa sota la direcció de Mauro Galindo, interpretant rols principals dels coreògrafs Uwe Scholz, William Forsythe, Robert North i M. Galindo. Més tard torna a la seva ciutat natal, Barcelona, per a formar part de la companyia Gelabert-Azzopardi sota la direcció de C. Gelabert. Viatja a Itàlia i inicia una nova etapa amb el Balleto dell’Esperia com a ballarina i posteriorment com a mestra de ball i assistent de coreografia.

La combinació d’aquestes tres labors que exerceix al mateix temps (intèrpret, mestra de ball i repetidora), la forgen d’una gran experiència i “savoir faire” que s’ha vist reflectit en els joves artistes que han tingut l’oportunitat de treballar i de formar-se amb ella. Victoria continua transmetent, també en cursets internacionals, tot el seu llegat i amor per la dansa i la professió a joves ballarins i futurs intèrprets.

 • Somàtica aplicada a la tècnica clàssica i al treball de puntes –
  Sara Sanguino.

Sara Sanguino és ballarina, docent de dansa i professora acreditada del Mètode Feldenkrais. Formada en l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat de dansa clàssica, Sara inicia la seva carrera professional com a ballarina al Ballet de Saragossa sota la direcció de Mauro Galindo, interpretant peces d’Uwe Scholz, Robert North i M. Galindo. A més de la seva formació en dansa clàssica, sent un gran interès per explorar i acostar-se a llenguatges més contemporanis.

A principis de 1995 inicia una nova trajectòria professional en diferents companyies de dansa contemporània a Europa. Coneix a l’Hervé Costa, la seva parella, amb qui comparteix també la seva carrera artística. Junts exploren els diferents corrents del moment, ballant creacions de Mischa Van Hoecke, Robert Poole, Rui Horta, Ramón Oller, Cesc Gelabert… L’any 2003, creen la seva pròpia companyia de dansa a Barcelona i inicien la seva labor com a docents.

Actualment, lideren junts el centre de dansa Obrador de Moviments amb una aposta clara envers les tècniques somàtiques aplicades al moviment i la dansa en totes les seves modalitats. Sara és una apassionada de la pedagogia del moviment i continua investigant diàriament noves maneres d’aplicar la somàtica al moviment ballat. El Mètode Feldenkrais ha estat el fil conductor per a transformar la seva manera d’abordar el moviment i d’ensenyar-lo.

 • Taller de creació coreogràfica a través del llenguatge neoclàssic –
  Bérangère Andreo

Formada entre el Centre Choréa Danse en Grassa, l’Òpera de París i l’Escola Nacional Superior de Dansa de Marsella, Bérangère combina la seva carrera de ballarina amb la creació coreogràfica i la docència. És professora i coreògrafa convidada als Conservatoris de Praga, Singapur i Barcelona, entre altres. Ha creat peces coreogràfiques per a companyies professionals, com el Ballet de l’Òpera de Niça, el Ballet Metropolità de Buenos Aires, Bohèmia Ballet de Praga i el Ballet Nacional de Mèxic.

Les seves creacions, d’una gran musicalitat, són el resultat d’un coneixement i domini de la tècnica clàssica. S’expressa a través del moviment amb un llenguatge neoclàssic sempre motivat pel moviment orgànic. És una artista molt compromesa a ajudar els joves artistes a revelar-se i a trobar la seva pròpia forma d’expressió.

Ha estat recentment directora d’escena i coreògrafa per a la Federació Francesa de Dansa per a l’obertura del Mundial de Breaking en el Téâtre du Châtelet a París. Actualment, és directora artística del Jeune Ballet Arlésien, de l’Andreo Dansi Company i membre del Comitè internacional de la Dansa a França.

 

Horaris i tarifes

De dilluns 11 a divendres 15 de juliol:

 • 10:00h a 11:30h: Dansa clàssica.
 • 11:45h a 13:00h: Somática aplicada al movimient (MF).
 • 14:30h a 17:30h: Taller de creació.

Preu: 295€

 

Informació pràctica e inscripcions

 • Nivell: avançat.
 • Edats: a partir de 16 anys.
 • Adreçat a joves en formació i professionals de la dansa.

Pots reservar la teva plaça a l’Obrador o bé seguint els següents passos:

 1. Omple aquest formulari.
 2. Abonar un 50% de l’import total:
  Dades bancàries: Obrador de moviments, SL
  IBAN: ES93 1491 0001 2621 3876 2923
  BIC: TRIOESMMXXX
  Concepte: Curset de Dansa 2022 · Nom de l’alumne.
 3. Enviar si us plau el comprobant de la reserva a: info@obradordemoviments.com

T’enviarem un correu electrònic confirmant la teva plaça.