Professor De Dansa Clàssica | Obrador De Moviments

Palem amb Carlos Fernández, professor de dansa clàssica

 

Carlos Fernández, professor de dansa clàssica | Obrador de Moviments

Carlos Fernández, professor de dansa clàssica, està impartint les classes d’Entrenament de Professionals (dansa clàssica) a l’Obrador de Moviments, en col·laboració amb APdC.

Va descobrir la dansa a l’estil Billy Elliot i en aquesta entrevista ens explica com va sorgir el seu desig de ballar, com pensa les classes i algunes coses més, no te la perdis!

 

¿Cuál fue tu primer contacto con la danza?

Quan jo era un nen em van portar al Teatre Liceu per veure la companyia Tanzforum (Alemanya) i vaig flipar, aquell dia vaig pensar: “això és el que vull fer!” Després d’uns anys, la meva primera feina va ser a Colònia (Alemanya), en aquesta companyia (Tanzforum) que havia vist al Liceu per primera vegada. En aquell moment, l’assistent de la companyia era el solista que em va entusiasmar quan era només un nen, voltes de la vida…

Els meus inicis de dansa van ser classes de jazz en un gimnàs de barri, no tenia molta informació i va ser el primer que vaig trobar. Després vaig descobrir una escola on vaig fer una formació professional de dos anys, allà un professor de contemporani em va parlar de l’Institut del Teatre.

Poc temps després vaig entrar a l’Institut on vaig fer la meva formació acadèmica. També he tocat teatre, a través de papers més interpretatius dins de la dansa.

¿Qué nos puedes decir de tu planteamiento para las clases en Obrador de Moviments?

El meu plantejament es ensenyar i treballar divertint-nos, en un entorn agradable i respectant tècnicament les condicions i possibilitats físiques de cada persona. Moltes vegades quan ensenyo recordo a Guillermina Coll (profe de l’Institut), buscava la tècnica per la sensació més que per la força; i així és com en general treballo.

Entenc les classes com quelcom recíproc: intento donar-li el millor, la meva experiència professional i la meva experiència en el camp de la docència; i també estar obert a seguir aprenent amb els alumnes. És d’anada i de tornada.

Què significa per a tu col·laborar a l’obrador com a professor de dansa clàssica?

Col·laborar amb l’obrador ha estat un descobriment. Primer per a la qualitat humana de l’equip, i després per la professionalitat i la filosofia de treball en relació amb l’ensenyament. Per completar-ho, l’espai de treball és un lloc agradable i inspirador.

Per què ballar?

Para nodrir  el cor i la ment,
per sentir,
per evadirse,
per emocionarse,
per conectar amb un mateix.